Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Blog Article
Bebe yağları duşfecir sonra uygulanınca berenarı koygun, evet da derunğini bildiğiniz nemlendirici bir krem yeğleme edilebilir. Kremler tekdüze olarak bıkmadan doğuma kadar kullanılmalıdır.
Nene adayının yumurtalıklarda yumurta hücresi vürutimi devam etmektedir. Aynı tam mader rahmin bile rahim zarında lakırtıınlaşma saksılamıştır. Bu sözınlaşmanın amacı ilkah meydana geldikten sonrasında oluşacak embriyonun aba rahmine rahatlıkla tutunmasını esenlamaktır.
Ayrıca, gebelik sürecinde annenin sağlamlığının izlenmesi, doğum sürecine hazırlık binalması ve emzirme ile yenidoğan bakımı konularında selen esenlanması, gebelik takibinin önemli unsurları arasındadır.
Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında çıbanlaması gerektiği konusunda bazı farklılıklar bulunsa da çoklukla gebeliğin 8-10. haftalarında temellamaktadır.
Genital nahiye vürutimi başlar. Kız bebeklerde klitoris, kişi bebeklerde penis gelişimi sebebi ile her dü cinsiyette ultrasonda yanılgılıkla erkek çağa olarak kazançlanabilir.
Gebeliğinde şeker hastalığına yakalanan ana adayları ENDOKRİN doktoruna servurmalıdır. Gerekiyorsa İNSULİN tedavileri almaları gereklidir. Bu sağaltım ne anneye ne bile bebeğe zararlı bileğildir.
Bu haftanın böylece bebeğin boyu 27-35 mm yöreındadır. Tıbbi olarak bu güne derece embriyo olarak tanımlanan çağa bu haftadan sonrasında fetüs olarak adlandırılır.
You can email the site owner to let them know you were blocked. from this source Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
İlk mirvuruda gebeliğin mutlak tespiti ve riziko bileğerlendirmesi binalır. Bu aşamada, çoğu kez ultrason yahut soy testleri kabil yöntemler kullanılarak bebeğin gelişimi izlenir ve ana adayının dirlik durumu bileğerlendirilir.
Tamam tarihlerde yapılan testler olası risklerin er saptama edilmesini ve gerektiğinde karışma edilmesini esenlar. Gebelik içinde kuruluşlması gereken bazı önemli testler ve tarih aralıkları süflida açıklanmıştır;
Bebeğin tırnakları tam olarak oluştu ve seyrek bile olsa sahici saçı var bundan sonra. Cilt çıktı elan yumuşak ve pembeleşti.
Bu haftalarda bebekte yapısal bir sıkıntı olup olmadığı ve genetik bir hastalığın belirtilerinin click here to find out more varlığını kaşımak muhtevain ilimlı Ultrason – Tarama Ultrason gestaltlması gerekmektedir.
Bu haftada süt kuzusu vasati 18-20 cm boyutunda ve 230-270 gr ağırlığındadır. Bebeğin cildi verniks kazeoza denilen yağlı kremsi bir öz ile kaplanır. Bu madde bebeğin cildini içinde yüzdüğü sıvının menfi etkilerinden gebelik boyunca korur. Bu yağlı husus veladet esnasında bebeğin mevlit kanalında ilerlemesini kolaylaştırırken doğum sonrası dönemde bile bebeğin cildini mikroplara original site karşı savunur.
Bu dönemde dirsek, diz ve parmakların gelişimi başlar. Tırnaklar oluşcevher serladı ve yalnızca bizlere özel olan inç izimiz oluşuyor.